Parykker

Mange opplever delvis eller helt hårtap uten forutgående sykdom, og da kan det hende at du må bruke parykk over lang tid. For at du skal føle deg vel, vil vi hjelpe deg å finne den løsningen som dekker akkurat dine behov. Hos oss finner du parykker i ulike utførelser, med kunstig fiber eller ekte hår, ulike hårlengder og fargesammensetning.

Som regel kan vi levere deg en ferdig parykk samme dag som du kommer, men noen ganger er det nødvendig å spesialtilpasse parykken etter mål eller avstøpning av hodeform. Da blir leveringstiden ca. tre måneder.

Mister du håret på grunn av cellegiftbehandling blir behovet for parykk gjerne kortvarig. Da er det vanlig at vi tilpasser en standard parykk, oftest i syntetisk fiber. Syntetiske parykker ser ut som ekte hår, og kan leveres i utallige fargekombinasjoner. De er lette å stelle, og vask ca. en gang i uken er som regel tilstrekkelig for å holde en fin frisyre. Vi legger vekt på tilklipping og omforming for at du skal bli fornøyd, uansett hvilken type parykk du velger. Dersom du skal starte medisinsk behandling, ta kontakt så snart som mulig, slik at vi kan se din hårfarge og frisyre. Det hjelper oss til å finne den løsningen som er tettest opp til ditt naturlige hår.

Vi har et av landets største utvalg av parykker og hårerstatninger. Vi bruker kun hår og fiber av beste kvalitet, og vi gir deg grundig innføring i bruk og stell av ditt nye hår.

Både kvinner og menn kan få «måne» på toppen, der håret delvis eller helt forsvinner. Da kan vi anbefale toupe, eller benytte et permanent hårsystem på det bare partiet og integrere hårerstatningen i ditt eget hår. Dette kan du lese mer om i hårerstatning fra Contact Skin – permanent hårsystem.

Stønad
Ved tilfeller der du får legeerklæring for behov av parykk, kan NAV dekke kr 6.265,- pr. kalenderår. Har du behov for spesialtilpasset parykk/hårdel grunnet avvikende hodeform eller allergi mot syntetisk materiale, er stønaden kr 16.220,- pr. kalenderår.

Personer under 30 år kan få stønad til inntil seks standardparykker i syntetisk fiber, eller to individuelt tilpassede parykker av ekte hår eller syntetisk fiber.

Barn har ofte behov for individuelt tilpassede parykker. Utgiftene dekkes normalt fullt ut. Alle stønader er 2023-satser. Ved første gangs anskaffelse må det godkjennes av spesialist i hudsykdommer at hårtapet skyldes sykdom eller behandling for sykdom. Er du til behandling på sykehus, vil legen din der normalt ordne med erklæring. Den blir enten sendt direkte til NAV, eller du tar den med til oss.

Vi har oppgjørsavtale med NAV, slik at du slipper å forskuttere kostnadene. Dersom kostnadene overskrider bidraget fra NAV, betaler du differensen direkte til oss.

Kom inn og se vårt store utvalg av parykker

Hos oss finner du parykker i alle fasonger, farger og kvaliteter. Vi hjelper deg å finne din favoritt.